BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > - Industriakademiet er viktig for industrien

Nyheter

- Industriakademiet er viktig for industrien

En viktig dag for Kongsberg og for norsk industri, sa CEO i Kongsberg Gruppen Geir Håøy under åpningen av HSN Industriakademi 7. september.

GeirHaaoy-industriakademiet

Tekst, foto og video: Jan-Henrik Kulberg (HSN)

HSN Industriakademi tar industrien inn i skolen, og skolen inn i industrien, og tilbyr en treårig master hvor studentene studerer 50 prosent, samtidig som de er ansatt 50 prosent i en relevant bedrift.

Modellen er allerede godt utprøvd gjennom master i Systems Engineering på Kongsberg, med studenter i jobb blant annet hos Kongsberg Gruppen.

Må være “world class”

- I dagens kunnskapssamfunn må vi bli enda flinkere til å koble næringsliv og akademia, og vi kan få til enda mer med dette initiativet. Industriakademiet skal få mer praksis inn i utdanningen.  Da utdanner vi etter næringslivets behov,  forskningen blir mer global, og studentene går raskere i jobb, sa en fornøyd Geir Håøy.

- Kongsberg Gruppen konkurrerer internasjonalt, og visjonen for industriakademiet må være den samme.  Det må være “world class” (Kongsberg Gruppens visjon) og HSN må være “world class”. HSN må være ledende nasjonalt, og en magnet for internasjonale miljøer, sa Håøy.


Les hele saken på HSN.no


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 26.09.17