BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > - Industriakademiet er viktig for industrien

Nyheter

- Industriakademiet er viktig for industrien

Tar industrien inn i skolen, og skolen inn i industrien

700.000 kroner til komposittsatsingen i Kongsberg

2 milliarder til flere innovasjonssatsinger i næringslivet

Statsbudsjettet gir Kongsbergindustrien 2 millioner kroner for å satse på 3D-printing

Skal bygge kompetanse innen 3D-printing av avanserte høyteknologiske produkter

Utlysning av midler til miljøteknologiprosjekter i klynger

Innovasjon Norge utlyser inntil 500.000 kroner pr. prosjekt til klyngebedrifter som vil samarbeide om å få fram nye løsninger som er bedre for miljøet enn det som finnes på markedet i dag.

Kongsberg Innovasjon blir node i digital kraftsamling

Inngår samarbeid med DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS

Data Respons og Høgskolen i Sørøst-Norge skal avdekke øyesykdom

Nytt forskningsprosjekt kobler industri og akademia

Teknoutvikling med mennesker i fokus

Semcon Devotek på Kongsberg og Norsk Institutt for Systems Engineering ved Høgskolen i Sørøst-Norge er blant partnerne som har fått milliontilskudd fra Oslofjordfondet til et meget spennende forskningsprosjekt. Nå skal menneskers behov settes i sentrum for produktutvikling.

Prioriterer tre viktige prosjekter

Arbeidet med ”Klynger som omstillingsmotor”, Toppindustrisenteret og etableringsplaner av et teknologi-/testsenter står øverst på agendaen til NCE Systems Engineering i tiden som kommer.

Matchmaking under EV Summit 2017

Enterprise Europe Network/ Innovasjon Norge arrangerer en B2b matchmaking 8. februar under EV Summit. Konseptet er 15-minutters forbookede lynmøter. Matchmakingen øker dine muligheter for å finne forretningspartnere fra e-mobilitetsbransjen.

Klynger sentralt i industrimeldingen

Industriklynger blir et sentralt tema i regjeringens industrimelding som er klar tidlig i 2017. Det bekreftet statssekretær Lars Jacob Hiim (H) under sitt foredrag på konferansen Smart Produksjon Norge 2016 på Kongsberg denne uken.

Møter nedgangstidene med kompetanseutvikling

– Vi er inne i en kraftig nedgangstid, men ser samtidig at vi må satse på framtida, sier HR-direktør Torild Bugge i Ulstein Group. Selskapet satser nå stort på å utvikle kompetanse innen Systems Engineering, og Høgskolen i Sørøst-Norge er kunnskapsleverandør.

Smart Produksjon Norge 2016

6 –7. desember inviterer Norsk Forening for Automatisering industrien til arrangementet Smart Produksjon 2016 i Magazinet, Kongsberg. Disse to dagene får du innsikt, kunnskap og inspirasjon gjennom foredrag, erfaringsutveksling og spennende besøk til ledende industribedrifter.

Toppindustrisenteret trenger innspill

Det nylanserte prosjektet Toppindustrisenteret trenger innspill for å jobbe konkret med fremtidens industri og næringsliv. Behovet ble understreket av innovasjonsdirektør Sverre Gotaas i Kongsberg Gruppen under næringslivskonferansen Kongsberg Summit 10. november.

Fokus på fremtidskrav

– Vi har et sterkt fokus på å utvikle bedriftens konkurransekraft for fremtiden. Det krever mye av oss, sier direktør for HR og organisasjonsutvikling Willy Holdahl i GKN Areospace Norway.

Viste frem Kongsbergs posisjon

Buskeruds fylkesordfører Roger Ryberg ville vise frem Kongsberg for nettverket Østlandssamarbeidet - hvor han også er leder. Derfor ble årskonferansen for de åtte fylkene lagt til Kongsberg.

Fokus på fornyelse og vekst gjennom klyngesamarbeid

Programmet ”Klynger som omstillingsmotor” er godt i gang med sitt utviklingsarbeid. Miljøene fra Kongsberg, Halden og Raufoss møtes regelmessig for å skape konkret innhold i programmet.

Gode eksempler fra Nederland

Deltakerne i kompetanseprogrammet Network for Supplier Innovation har vært på studietur til Nederland for å lære om Quick Response Manufacturing (QRM). – Det var spesielt interessant å lære hvordan de kobler teoriene QRM og Lean sammen, sier Lean Manager i Norautron, Ellen Aase Thu.

NCE SE lever videre under Kongsberg Innovasjon

NCE Systems Engineering (NCE SE) blir nå en del av Kongsberg Innovasjons virksomhet, og arbeidet med å styrke klyngen videreføres med omstilling i næringslivet som hovedoppdrag.

Kongsberg Summit 10. november

Norsk industri og næringsliv går lynraskt en ny tid i møte. Det vil utfordre oss på i jakten på ny kunnskap. Denne problemstillingen er gjennomgangstema under Kongsberg Summit 10. november.

Styrker klyngene i statsbudsjettet

I regjeringens forslag til statsbudsjett ligger det en økning til klyngeprogrammene med fokus på omstilling. – Det er et positivt signal i det arbeidet vi holder på med, men økningen synes for liten, sier daglig leder Torkil Bjørnson i NCE Systems Engineering (NCE SE).

Ti søkere til Innovasjonsrammen

NCE Systems Engineering (NCE SE) har fått ti søknader fra bedrifter som ønsker støtte fra Innovasjonsrammen til felles FoUI-prosjekt. – Den store interessen viser at en slik innovasjonsramme er viktig for raskt å kjøre i gang innovasjons- og samarbeidsprosjekt, sier Torkil Bjørnson i NCE SE.

Testkjører autonom buss i Kongsberg

Kongsberg er i disse dager arena for omfattende testkjøring av en autonom buss. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var av de første passasjerene, og han omtaler prosjektet som fantastisk og fremtidsrettet.

Satser på gründerboom i Kongsberg

Kongsberg Innovasjon har åpnet et nytt innovasjonsfellesskap på 800 kvadratmeter. Her kan idéhavere og gründere leie kontorer for en rimelig penge for å jobbe med komplekse teknologibaserte idéer. Ordfører i Kongsberg kommune, Kari Anne Sand, åpnet fellesskapet 15. oktober.

Larry Leifer: – Sju sekunder er nok

– Konsentrasjon er bullshit. Du trenger bare sju sekunder for å få verdens beste idé, sa innovasjons-ekspert Larry Leifer fra Stanford University under «Innovation Summit 2016», som ble arrangert av Norsk Institutt for Systems Engineering.

Vil realisere spennende innovasjonsprosjekt

Etter å ha gjennomført forprosjektet, planlegger Norsk Institutt for Systems Engineering (NISE) nå å søke om fem millioner fra Oslofjordfondet for å utvikle innovative metoder med mål om verdiskapning i industrien.

Toppindustrisenteret skal løfte industri-Norge

Innovasjonsdirektør Sverre Gotaas i Kongsberg Gruppen er ikke i tvil om at Toppindustrisenteret er avgjørende for å utvikle og forberede norsk industri for fremtiden. Foreløpig er ti store næringslivsaktører enige, og nå inviteres politikerne til et privat-offentlig samarbeid.

Søk støtte til samarbeidsprosjekter

NCE Systems Engineering er tildelt en million kroner fra den nasjonale Innovasjonsrammen. Rammen skal være utløsende for gode prosjekter som det er vanskelig å starte opp ellers, og den skal bidra til at viktige samarbeidsmuligheter kommer raskere i gang.

Kompetanseprogram gir suksess

Fosstech fikk nylig testet og godkjent leveranse av et avansert ekkoloddsystem til en av NATOs marinebaser. – Kompetanseprogrammet har vært avgjørende for suksessen, sier daglig leder Steven Foss. Kompetanseprogrammet er et samarbeid mellom Kongsberg Maritime, Innovasjon Norge og NCE Systems Engineering.

Innovation Residency Summit

Bli med 13. september når Norwegian Institute of Systems Engineering tar pulsen på det fremste innen industriell innovasjon og demonstrerer arbeidsmetoder for hvordan ingeniører og designere utvikler løsninger som har globale muligheter.

Forskningsrådet lyser ut 900 millioner

Forskningsrådet lyser ut 900 millioner kroner gjennom åtte innovasjonsrammer. – Jeg vil oppfordre alle bedrifter med gode ideer til å søke, sier næringsminister Monica Mæland. Midlene er ment for bedrifter innen alle sektorer og bransjer.

NCE Systems Engineering videreutvikles

Fra 1. juli videreføres NCE Systems Engineering (NCE SE) som klyngeprosjekt for å styrke Kongsbergs vertskapsattraktivitet for teknologiindustrien.

KA er et stjerneeksempel

Kongsberg Automotive (KA) åpnet sitt nye teknologisenter på Kongsberg onsdag. Og det var selveste statsminister Erna Solberg som klippet snora.

Statsministeren skrøt av Kongsberg

Statsminister Erna Solberg (H) understreker at Kongsberg har et enorm teknologisk miljø som har potensiale for mange andre og nye områder i norsk næringsliv.

Digital fremtid

– Teknologier som Tingenes Internett, Big Data, automatisering og robotisering vil medføre betydelige endringer, sa Hege Skryseth som leder Kongsberg Gruppens nye datterselskap Kongsberg Digital under jazzfestivalens Bebop & Business.

Høyskolen tar ekstra ansvar for masterstudenter

Som følge av tøffe tider i industrien, tar nå Høgskolen i Sørøst-Norge et ekstra ansvar for inntil ti studenter på masterstudiet til Norsk Institutt for Systems Engineering på Kongsberg.

Ti år med NCE Systems Engineering

I 2006 fikk klyngen av teknologibedrifter på Kongsberg status som norsk ekspertisesenter innen Systems Engineering. Les resultatrapporten hvor vi har forsøkt å oppsummere resultatene av klyngesamarbeidet i tiårsperioden for NCE-programmet.

Andre krav til leverandører

Reduserte ordremengder og sterkere konkurranse gjør at de store bedriftene nå stiller andre krav til sine underleverandører.

Ti år med masterstudier

Etter ti år med Systems Engineering på timeplanen er det uteksaminert 160 mastergradstudenter i Kongsberg. Tirsdag feiret Norsk Institutt for Systems Engineering (NISE) sitt tiårsjubileum. – Jeg er veldig stolt over det vi har fått til, sier instituttleder Leif Næss.

Viktig avtale med spansk selskap

Norsk Institutt for Systems Engineering, Høgskolen i Sørøst-Norge, har signert en viktig samarbeidsavtale med et spansk systems engineering-selskap eid av det spanske forsvarsdepartementet. The article is in English.

Internasjonal Systems Engineering-konferanse

Systemer for kunnskapsoverføring var blant temaene under det omfattende programmet på konferansen System of Systems Engineering Conference (SoSE 2016) på Kongsberg denne uken.

10 years with Master in Systems Engineering

Norwegian Insitute of Systems Engineering invites you to their 10-years Anniversary for the Master program in Systems Engineering. This is a great opportunity to meet former students and other people from the industry.

Mener vi må bytte ut Internett

Den verdenskjente hackeren Dr. Vadim Makarov retter søkelyset mot fremtidens digitale sikkerhetssystemer under sitt foredrag på Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i Kongsberg torsdag 9. juni kl. 12.15.

Klyngene viktig for Norge 6.0

Norge 6.0, med Kongsberg Gruppen som pådriver, vil bidra til at programmet ”Klynger som omstillingsmotor” iverksettes i henhold til forslag fra Innovasjon Norge.

GKN Aerospace kåret til Norges smarteste industribedrift

GKN Aerospace er kåret til Norges smarteste industribedrift. De har bevist at norske industribedrifter kan være konkurransedyktige i et internasjonalt marked. Selskapet er en av partnerbedriftene til NCE Systems Engineering. Vi gratulerer!

Suksess i anleggs- og landbruksmarkedet

Semcon Devotek har utviklet magnetbremsløsning for traktorer i samarbeid med GKN Land Systems. Midler av innovasjonsrammen fra Innovasjon Norge bidro til at prosjektet kom raskt i gang.

Kongsberg Innovasjon vil skape større innovasjonsarena

Kongsberg Innovasjon tar nå en bredere rolle enn til tidligere. Selskapet sikter mot å skape en større innovasjonsarena på Kongsberg. – Nå ønsker vi også å se på oppstartsaktiviteter uavhengig av teknologi, sier Svein-Olav Torø i Kongsberg Innovasjon.

Klyngesamarbeid om medisinsk teknologi

NCE Systems Engineering jobber sammen med NCE Oslo Medtech for å identifisere samarbeidsmuligheter.

SkatteFUNN Åpen dag

11. mai er det SkatteFUNN Åpen dag i Kongsberg. Planlegger du å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har du en idé om hvordan din bedrift kan produsere på en smartere måte? Hør hvilke muligheter SkatteFUNN kan gi.

A3 – Reisen fra et ark til et system

Lean Forum BTV-regionen 26. april: Frode Bergan, Semcon Devotek, Simen Skiaker, Kongsberg Automotive og Dag Espen Tegdal, Kongsberg Defence & Aerospace innleder om hvordan bruk av A3 kan effektivisere produktutviklingsprosessen selv i de mest innovative store, norske industribedriftene.

Tydelig melding til departementet

Daglig leder Torkil Bjørnson i NCE Systems Engineering sendte en tydelig beskjed om finansieringsbehov til Olje- og energidepartementets statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde under hennes besøk på Kongsberg denne uken.

Fokuser på etablerte selskap fremfor gründere

Tidligere statsråd Marit Arnstad (Sp) mener det er enklere å få til økt verdiskapning i eksisterende virksomhet fremfor å oppnå det gjennom gründere. Hun sier det er viktig å holde fokus på kompetanseklyngen på Kongsberg.

Forskningsrådet ble imponert

Kompetanseklyngen på Kongsberg får svært god attest etter at Forskningsrådets avdeling for innovativt næringsliv var på besøk. – Vi kjenner Kongsberg godt. Dette er absolutt en av de mest viderekommende klyngene, sier Sander J. Tufte i Forskningsrådet.

Seminar om næringslivets muligheter i H2020

15. april: NHO, EU-nettverk Viken, Innovasjon Norge og Forskningsrådet inviterer til seminar om næringslivets muligheter i Horisont 2020 innen energi, klima og miljø, muligheter for petroleumsindustrien og produksjons- og prosessindustri.

Design Thinking på agendaen

Over 90 ingeniører og designere utforsket samspillet deres disipliner i mellom. Arrangementet Design meets Engineering–User-centered innovation satt Design Thinking på agendaen.

Bygger seg sterkere som partner for industrien

Norsk Institutt for Systems Engineering ønsker å bygge seg videre som sterk forsknings-, utviklings- og innovasjonspartner for industrien. Derfor samlet de ledere i de store og små bedriftene på Kongsberg til en forskningsworkshop.

Åpnet hypermoderne laboratorium

Elever og studenter på Kongsberg får nå en fantastisk mulighet til å boltre seg på et hypermoderne laboratorie for utdannelse i komposittfaget. Samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og Kongsberg Gruppen har skapt Krag komposittlab.

The 1st Dialogue Day “Design meets engineering – user-centered innovation”

Programmet er klart. Hva kan designere og ingeniører få til sammen? Bli med på Norges første dialogmøte 15. mars som bygger bro over de to verdenene design og engineering. Sted: Forskningsparken, Oslo.

Driver med fremtidens innovasjon

Masterstudenter i Systems Engineering på Høgskolen i Sørøst-Norge er plukket ut til å drive med Design Thinking i regi av Stanford University i California. Stanford er et eliteuniversitet kjent for å drive innovasjon på en spennende måte.

Spennende ny utdanning på Kongsberg

Direktør Terje Bråthen i Kongsberg Defence Systems divisjon Aerostructures snakket varmt om fagopplæring i kompositt for 140 elever fra videregående skole. Nå blir det nytt studium i faget på Kongsberg.

8. mars: Leandagen 2016 i BTV-regionen

Mange organisasjoner har kjent på utfordringer ved å forankre endringsprosesser i ledergruppa. Det gjelder også ved implementering av Lean og kontinuerlig forbedring. Derfor er "Forankring av forbedringsprosessen i ledergruppa" temaet under årets Leandag.

Samarbeid med verdensledende designer

Et stort navn i verdens designmiljø blir en del av Høgskolen i Sørøst-Norge i 2016. Dr Larry Leifer fra Stanford University skal bistå med å få akselerasjon i innovasjonsarbeidet i norsk industri. (Artikkelen er på engelsk)

Fortsetter i to nye år

Kompetanseprogrammet Network for Supplier Innovation har fått midler fra Innovasjon Norge til å fortsette i to nye år. Kongsberg Maritime inviterte derfor topplederne for utvalgte underleverandører for å fokusere på deres rolle i å bygge en god Lean-virksomhet.

Geir Håøy blir ny konsernsjef i Kongsberg Gruppen

Geir Håøy blir ny konsernsjef i Kongsberg Gruppen. Håøy leder nå Kongsberg Maritime, og tar over etter Walter Qvam i juni.

FPGA-forum

10.–11. februar møtes FPGA-miljøet i Norge i Trondheim. Her samles designere, prosjektledere, tekniske ledere, forskere, siste års studenter og de største leverandørene på ett sted for to dagers praktisk fokus på FPGA. Få også med deg workshop dagen før, 9. februar.

Bitvis ny medlemsbedrift

NCE Systems Engineering ønsker Bitvis AS velkommen som ny medlemsbedrift. Bitvis er et designsenter med spesiell kompetanse innen Embedded Software og FPGA.

HBV = HSN

1. januar 2016 fusjonerte Høgskolen i Buskerud og Vestfold med Høgskolen i Telemark. Utdanningsinsitusjonen heter nå Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN). HSN består av åtte studiesteder, og er en av landets største.

Søker om viktige studieplasser

NCE Systems Engineering (NCE SE) har søkt om tildeling av 50 nye studieplasser innen industrimaster i Systems Engineering ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV).

Forprosjektet er i gang

Klyngene på Kongsberg, Raufoss og Halden er i gang med forprosjektet til programmet ”Klyngene som omstillingsmotor”. Målsettingen er å sette fart og kraft i omstillingen av norsk industri.

NCE SE i nye lokaler

NCE Systems Engineering (NCE SE) er nå på plass i nye lokaler i Kongsberg Teknologipark. Flyttingen er strategisk viktig for videre arbeid med omstillingen av norsk industri. – De nye lokalene er mer hensiktsmessig med tanke på omstillingen vi står foran, sier daglig leder Torkil Bjørnson i NCE SE.

Videreutvikler samarbeidet skole og næringsliv

Leder for systemingeniørene i FMC Technologies, Kirsten Helle, er ansatt i en 20 prosent stilling ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold som forsknings-, utviklings- og innovasjonsekspert. Hensikten er å videreutvikle og styrke samarbeidet mellom skole og næringsliv.

Nexans ny partner i masterprogram

Nexans har blitt partner i masterprogrammet i Systems Engineering på Høgskolen i Buskerud og Vestfold. – Programmet er svært interessant siden det baserer seg på kompetansebehovet mange ingeniørbedrifter har, sier teamleder i Nexans, Anne Sønsterud Jansen.

Ønsker en omstillingsvisjon

Administrerende direktør Rune Thoresen i FMC Kongsberg Subsea AS mener det bør etableres en felles visjon for omstilling av norsk næringsliv.

De beste klyngene går i front

– I Kongsberg investerer dere mye i FoU fra næringslivet. Dere samarbeider til og med med skolevesenet! Det er det ingen andre som får til. Bedriftene her er gode på å fornye seg, sier Mona Skaret, leder av divisjonen for vekstbedrifter og klynger, Innovasjon Norge.

Høyt trykk på omstilling

NCE Systems Engineering (NCE SE) vil spille en helt sentral rolle i omstillingen av norsk næringsliv. Klyngene på Kongsberg, Raufoss og Halden arbeider sammen om å detaljere innholdet i programmet “Klyngene som omstillingsmotor”.

Et skoleeksempel på samarbeid

Komposittutdanningen på Fagskolen Tinius Olsen er nå godkjent som den eneste i Norge. Og snart står et moderne komposittlaboratorium klart for studentene. Teknologiindustrien er en viktig medspiller.

Da lærerne dro, tok næringslivet over

Lærerne på Jondalen skole skulle på kurs i regi av Kongsbergskolen. Da så en av fedrene sitt snitt til å gi elevene et undervisningsopplegg litt utenom det vanlige.

Et grenseløst jobbmarked

I fremtiden ligger vi an til å få et jobbmarked som ikke er fagspesifikt grunnet økt kompetansenivå i samfunnet, globalisering og digitalisering. Det var temaet for årets lærerprogram under Teknologidagene, som for første gang samlet alle lærne fra barnehage til høyskole i Kongsberg.

– Networking er viktig

Godt over 1 000 studenter var invitert da det ble arrangert karrieredag under Teknologidagene. – Det er en positiv dag. Networking er viktig, og et slikt arrangement gjør det mye lettere å komme i kontakt med folk i de ulike firmaene, sier studentene.

Entreprenørspirer med kule ideer

Før første gang avviklet Høgskolen i Buskerud og Vestfold Innovasjonscamp Buskerud under Teknologidagene. Som en del av programmet fikk 150 unge fra Kongsberg videregående skole utforske temaet "Energi for fremtiden".

Imponerte av Kongsbergindustrien

Representantene fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) var synlig imponerte over det de fikk se og høre da de besøkte kompetanseklyngen på Kongsberg.

Søker professor med innovasjonskompetanse

Vil du bli en del av dette teamet? Antall forskningsprosjekter og studenter innen fagfeltet innovasjon øker på Norwegian Institute of Systems Engineering. Nå trenger de en professor innen Systems Engineering med innovasjonskompetanse.

Næringsutvikling i Buskerud 
– på jakt etter gode samarbeidsmodeller

18. november arrangerer Høgskolen i Buskerud og Vestfold et seminar i VRI Buskeruds delprosjekt 4: Buskerud som en lærende region. Torkil Bjørnson og Leif Næss fra NCE Systems Engineering står på programmet.

ISO-revisjoner i praksis

I høst innføres det reviderte ISO-standarder for både kvalitets- og miljøstyring (9001:2015 og 14001:2015). Disse reviderte ISO-standardene ble satt på dagsordenen for Kongsbergindustrien under en temadag på Teknologisk Institutt nylig.

Mulig samarbeid om testfasiliteter

Deltakerne på temadagen om testfasiliteter mente det var gode muligheter for å samarbeide om felles testfasiliteter. Både om et felles test- og verifiseringssenter på Kongsberg, og om et samarbeid mellom testmiljøene i aksen Grenland – Notodden – Kongsberg.

Kongsberg Summit 2015

Under Kongsberg Summit 2015 vil blant andre administrerende direktør Rune Thoresen i FMC Technologies Subsea fortelle om sin plan for å løse den vanskelige situasjonen selskapet er inne i, og Mona Skaret fra Innovasjon Norge vil snakke om klyngene som omstillingsmotor.

Støtter Innovasjon Norge fullt ut

Næringsminister Monica Mæland (H) støtter Innovasjon Norges tekning rundt ”Klyngene som omstillingsmotor”. Torsdag besøkte hun Kongsberg i anledning lanseringen av programmet.

– Norsk næringsliv trenger dette

Mona Skaret er direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge. Hun er klar på at norsk næringsliv trenger kvaliteten fra klyngene i Kongsberg og Raufoss.

Kongsbergs industriklynge blir omstillingsmotor i Norge

NCE Systems Engineering (NCE SE) på Kongsberg og NCE Raufoss har undertegnet en intensjonsavtale med Innovasjon Norge. Avtalen skal sette fart og kraft i omstillingen av norsk industri.

Ønsker sterkere samarbeid med Kongsbergklyngen

Statssekretær Morten Høglund i Utenriks- departementet ønsker et sterkere samarbeid med Kongsbergklyngen. Høglund signaliserte en svært positiv vilje til å bidra med å ”hente hjem” spisskompetanse fra verdensledende miljø.

Klyngene som omstillingsmotor

– Bruk klyngene som motor i omstillingen. De våger å tenke stort, sa Mona Skaret, direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge under Buskerud fylkeskommunes næringskonferanse.

Inviterer til akselerasjon av ideer og oppstartsbedrifter

Kongsberg Innovasjon er én av partnerne bak programmet Techmakers. Programmet skal bidra til akselerasjon av ideer og oppstartsbedrifter innenfor olje-, gass og energibransjen.

Søk SkatteFUNN før 1. september

Flere bedrifter bruker SkatteFUNN som et springbrett til å satse på FoU. Bedrifter som utvikler en ny eller bedre vare, tjeneste eller produksjons- prosess, bør undersøke hvilke muligheter SkatteFUNN kan gi i utviklingsprosessen. Garantifrist for saksbehandling i år er 1. september.

Hvordan skape “neste versjon” av Norge?

– Vi trenger et nasjonalt og langsiktig program, skriver konsernsjef Walter Qvam i Kongsberg Gruppen i en kommentar på tu.no. – Landet har mulighet til å skape en ny versjon av seg selv, skriver konsernsjefen.

Temadag om testfasiliteter

16. september presenteres planene for nye, moderne testsentre på Notodden og Herøya. Da inviterer Teknologisk Institutt og NCE Systems Engineerings leverandørutviklingsprosjekt til temadag om testfasiliteter. Muligheten for et felles testsenter på Kongsberg vil også bli diskutert.

Klare til å ta i mot studentene

Norsk Institutt for Systems Engineering (NISE) er klare til å ta i mot studenter i Krona på Kongsberg. – Studentene kan se frem til nye, lyse og moderne lokaler tilrettelagt dagens teknologi, lover Silja Sverreson Gulbrandsen ved NISE.

Etterlysning: FoUI-eksperter

Høgskolen i Buskerud og Vestfold satser ytterligere på forskning, utvikling og innovasjon. Nå planlegger høyskolen å ansette, i første omgang, seks FoUI-eksperter fra den regionale industrien for å styrke dette arbeidet allerede i høst.

Ukeskurs i Systems Engineering og Subsea

Høgskolen i Buskerud og Vestfold tilbyr ukeskurs i Systems Engineering og Subsea. – Ukeskursene gir ansatte i industrien mulighet til å høyne kompetansen ved siden av jobben, sier Silja Sverreson Gulbrandsen ved Norsk Institutt for Systems Engineering.

Berget leverer til Norges nye kampfly

Berget AS har utklasset internasjonale konkurrenter og er valgt som selvstendig leverandør av deler til F-35. – Inngangsbilletten var coachingprosjektet til NCE Systems Engineering, sier markedssjef Arnstein Frømyr.

Nyttig samarbeid mellom VRI industri og NCE SE

– Samarbeidet med VRI industri i Buskerud gir NCE Systems Engineering og Leverandørutviklingsprosjektet tilgang til et akademisk nettverk som er nyttig for bedriftene, sier delprosjektleder Truls E. Moe i NCE SE.