Viste frem Kongsbergs posisjon
Skrevet 14.11.16Buskeruds fylkesordfører Roger Ryberg ville vise frem Kongsberg for nettverket Østlandssamarbeidet - hvor han også er leder. Derfor ble årskonferansen for de åtte fylkene lagt til Kongsberg.

Roger Ryberg i Kongsberg

Daglig leder Torkil Bjørnson (t.v.) i NCE SE snakket Kongsbergs sak på årskonferansen til Østlandssamarbeidet. Fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg er leder av Østlandssamarbeidet. Ordfører Kari Anne Sand holdt åpningsforedraget med Kongsberg som tema. Foto: Per Skøien/NCE SE

– Jeg hadde veldig lyst til å vise frem hva som er Kongsbergs spesialiteter, både nasjonalt og internasjonalt, sier Roger Ryberg om bakgrunnen for lokasjonen for årskonferansen siste uken i oktober.

Østlandssamarbeidet er et nettverkssamarbeid mellom de åtte fylkeskommunene på Østlandet: Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold. Over halvparten av landets befolkning bor i disse åtte fylkene. Deltakerne i samarbeidet er fylkesordførerne, opposisjonslederne og fylkesrådmennene fra disse fylkene.

Årets konferanse hadde et sterkt industripreg med utgangspunkt i de høyteknologiske bedriftene i byen.

– Kongsbergindustrien er et begrep, og det var viktig for meg å gi deltakerne et dypere innblikk i hvor viktig disse Kongsbergbedriftene er for hele Norge. Den sammenhengende 400-årige industrihistorien har gitt Kongsberg et svært godt renommé, sier Roger Ryberg.

For å bistå i orienteringen hadde Ryberg blant andre med seg Kongsbergs ordfører Kari Anne Sand og daglig leder Torkil Bjørnson i NCE Systems Engineering.

Ordføreren understreket at Kongsbergindustrien betyr mye for næringslivet i hele landet gjennom sine underleverandører som er lokalisert i over 400 av Norges kommuner.

Torkil Bjørnson leverte en tydelig gjennomgang av hvor kompleks og internasjonal Kongsbergindustrien er, og viste hvordan klyngen samarbeider om ulike utviklingsprosjekter.

– Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode. Jeg har et inntrykk av at alle fikk en porsjon læring, og mange uttrykte at Kongsberg virkelig har mye spennende å vise til, sier Roger Ryberg.

Både programmet Klyngene som omstillingsmotor og det nylanserte Toppindustrisenteret var på agendaen til Østlandssamarbeidets program.