Satser på gründerboom i Kongsberg
Skrevet 28.09.16Kongsberg Innovasjon har åpnet et nytt innovasjonsfellesskap på 800 kvadratmeter. Her kan idéhavere og gründere leie kontorer for en rimelig penge for å jobbe med komplekse teknologibaserte idéer. Ordfører i Kongsberg kommune, Kari Anne Sand, åpnet fellesskapet 15. oktober.

Ordfører Kari Anne Sand. Foto: KI

Ordfører Kari Anne Sand i Kongsberg kommune. Foto: Kongsberg Innovasjon

Innovasjonsfellesskapet skal også huse deler av næringslivet, akademia og Kongsbergklyngen. Tanken er at det nye innovasjonsfellesskapet skal innby til deling på tvers av bedrifter, akademia og industri. Det skal gi verdier for alle parter.

– Vi merker at pågangen er mye større nå. Stadig flere ønsker å skape nye teknologibaserte selskaper. Mange kommer til oss fordi de ønsker bistand i prosessen med å utvikle sin idé og sitt selskap. Det nye industribaserte innovasjonsfellesskapet blir en helt unik arena, det finnes ikke tilsvarende her til lands, forteller Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon. – Per dags dato er det plass til 50 idéhavere og gründere, men vårt mål er å fylle opp resten av lokalet og doble antallet.

Les hele saken på Kongsberg Innovasjons nettsider.