NCE SE i nye lokaler
Skrevet 18.12.15NCE Systems Engineering (NCE SE) er nå på plass i nye lokaler i Kongsberg Teknologipark. Flyttingen er strategisk viktig for videre arbeid med omstillingen av norsk industri. – De nye lokalene er mer hensiktsmessig med tanke på omstillingen vi står foran, sier daglig leder Torkil Bjørnson i NCE SE.

NCE SE i nye lokaler

NCE Systems Engineering (NCE SE) har flyttet til nye lokaler i Bygg 125 i Kongsberg Teknologipark. FOTO: NCE SE/Per Skøien

NCE SE har leid kontorer i Bygg 125 i teknologiparken. Bygget var tidligere hovedkontoret til FMC Technologies på Kongsberg.

Foruten NCE SE, leier Kongsberg Innovasjon AS og flere av deres oppstartsbedrifter kontorer i samme bygg. Ambisjonen er også å få flere aktører som fremmer innovasjon, for eksempel finansielle aktører og innovasjonsfaglige spesialister til å flytte hit. Målet er at dette også kan bli en magnet for å tiltrekke seg andre bedrifter og bransjer til Kongsberg.

– Flyttingen er et ledd i etableringen av Tranformation Accelerator. Vi skal videreutvikle en Systems Engineering-basert innovasjonsplattform for å øke innovasjonshastigheten. Det vil bli et viktig element i programmet ”Klyngene som omstillingsmotor”, sier Torkil Bjørnson.

De nye lokalene har en fordel ved at besøkende kan komme rett inn uten å gå veien via hovedporten i Kongsberg Teknologipark. Samtidig er det adgang til bygningen fra andre siden, for de som allerede er inne i parken.

– Dette vil gjøre oss tilgjengelig på en ny og mer funksjonell måte, sier Bjørnson.