Møter nedgangstidene med kompetanseutvikling
Skrevet 01.12.16– Vi er inne i en kraftig nedgangstid, men ser samtidig at vi må satse på framtida, sier HR-direktør Torild Bugge i Ulstein Group. Selskapet satser nå stort på å utvikle kompetanse innen Systems Engineering, og Høgskolen i Sørøst-Norge er kunnskapsleverandør.

Ulstein Group

Yno 309 with construction yard Ulstein Verft on starboard side. Foto: Ulstein Group

Ulstein Group består i dag av flere selskap innen skipsdesign, skipsbygging, automasjon og systemutvikling. De satser nå stort på å utvikle kompetanse innen Systems Engineering. HSN tilbyr undervisning i verdensklasse innen Systems Engineering, og sender nå sine renommerte fagfolk til Ulsteinvik. Der gjennomfører de en egen kursrekke for Ulstein Groups ingeniører ved Ulstein Design & Solutions og Ulstein Power & Control .

– En god oppskrift
Systems Engineering er et tverrfaglig område som behandler alle faser fra design og drift av komplekse systemer over hele livssyklusen. Systems Engineering er et fagområde med gode og robuste løsninger som overfører kunnskap til nye produkter og systemer.

– Det handler kort fortalt om å gjøre de rette tingene til rett tid, og som gjør at din bedrift blir konkurransedyktig i et globalt landskap. Det burde være en god oppskrift for bedrifter i trange tider, sier Silja Merete Sverreson, oppdragsleder ved Norwegian Institute of Systems Engineering (NISE) ved HSN.

Les hele saken på HSNs sider.