Kongsberg Summit 10. november
Skrevet 19.10.16Norsk industri og næringsliv går lynraskt en ny tid i møte. Det vil utfordre oss på i jakten på ny kunnskap. Denne problemstillingen er gjennomgangstema under Kongsberg Summit 10. november.

Kongsberg Summit 2016

Når konferansen åpnes i Magazinet denne torsdagen, vil resultatet av det amerikanske presidentvalget være rykende ferskt. Det blir debatt over spørsmålet ”Hva betyr valgresultatet for norsk næringsliv?” Til å lede debatten kommer den tidligere NRK-personligheten Christian Borch.

Konferansen er delt i tre hovedbolker:
”Jakten på ny og riktig kunnskap” vil ta for seg det splitter nye prosjektet Toppindustrisenteret, og vi vil få innsikt i hvordan Norges smarteste industribedrift, GKN Aerospace Norway, tenker. I tillegg skal vi få høre om prosjekter som går galt, men hvor feilene skaper innovasjon. Tilslutt vil hodejeger Jon Steen snakke om hvordan man skal jakte de riktige hodene.

Bolken ”Teknologi i en ny tid”  tar for seg resultatene av testen med autonome busser på Kongsberg, og vi får innblikk i kompositt-materialets bruksområder i for eksempel jagerfly. Vi byr også på et spennende foredrag om hvilken rolle satellitter spiller i din hverdag.

Er din nye sjef en robot? Spennende tanker skal luftes i seminarets del ”Mennesket vs. roboter”.  Kunstig intelligens blir stadig viktigere i næringslivet, men hvor komfortable er vi med å jobbe med en kollega som er en maskin? En annen programpost tar for seg hva vi kan lære av datahackeres kompetanse. Avslutningsvis, og før middagen serveres, vil trenerlegenden og økonomen Johan Kaggestad trolig provosere oss med sine refleksjoner rundt temaet godt voksne ansatte. Er de en pest, eller en ressurs?

Håper å se deg på Kongsberg Summit 2016. Her kan du klikke deg inn og se detaljert program.