Klare til å ta i mot studentene
Skrevet 11.08.15Norsk Institutt for Systems Engineering (NISE) er klare til å ta i mot studenter i Krona på Kongsberg. – Studentene kan se frem til nye, lyse og moderne lokaler tilrettelagt dagens teknologi, lover Silja Sverreson Gulbrandsen ved NISE.

NISE klare i Krona

Silja Sverreson Gulbrandsen og Ingvild Helmly, førstekonsulent i kinosalen Oksen som vil fungere som auditorium for Industristudentene på dagen.

NCE Systems Engineering (NCE SE) og Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) har bygget opp NISE som tilbyr Industrimasterstudiet, master i Industriell økonomi, samt flere enkeltkurs innen Systems Engineering-faget.

Et høyskolefellesskap
Hele administrasjonen til HBV, deriblant NISE, er samlet i femte etasje i det nye kultur- og kunnskapssenteret, Krona. I de gamle lokalene på Raumyr på Kongsberg var de ansatte spredt rundt omkring i bygget og mange har aldri møtt hverandre under tiden de har jobbet der.

– Siden ansatte på tvers av fakulteter og administrasjonen nå er samlet i én etasje oppleves det mer som et høyskole-fellesskap. Det gir oss et bredere kunnskapsmiljø, sier rådgiver ved NISE, Silja Sverreson Gulbrandsen.

Sambruk med andre leietakere
– Høyskolen har også muligheten for sambruk med de andre leietakerne i Krona. For eksempel kan vi på dagtid bruke kinosalene med høyteknologisk audiovisuelt utstyr og komfortable stoler. På grunn av moderne teknisk utstyr blir undervisningen enklere å gjennomføre, sier hun.

Klasserom, auditorier og grupperom er i andre etasje. Og i tillegg til HBVs eget bibliotek, kan studentene bruke folkebiblioteket og fagbiblioteket til Fagskolen. Studentsamskipnadens kafé ligger sentralt i bygget, i tredje etasje, og er åpen for alle.

Nærhet til industrien
– Det var en positiv opplevelse fra første dag vi kom hit. Det er mye energi i Krona. Jeg håper at det blir et studentmiljø i Krona også på kveldstid. Alt er lagt til rette for det, sier Gulbrandsen.

Utenfor kontorvinduet hennes i femte etasje ser vi Kongsberg Teknologipark. – Nå har vi gangavstand til industrien som NISE-teamet og studentene våre har et godt samarbeid med. Nærheten kan høste fordeler begge veier.

17. august er NISE-teamet klare til å ta i mot Industriell økonomi-studentene. 26. august kommer Industrimasterstudentene.