KA er et stjerneeksempel
Skrevet 07.07.16Kongsberg Automotive (KA) åpnet sitt nye teknologisenter på Kongsberg onsdag. Og det var selveste statsminister Erna Solberg som klippet snora.

Erna Solberg hos Kongsberg Automotive

Statsminister Erna Solberg klipper snoren til Kongsberg Automotives nye teknologisenter i Kongsberg. Alle foto: Per Skøien/NCE SE

– Det er inspirerende å se hva dere har fått til på Kongsberg. KA har vist en imponerende evne til omstilling og utvikling de siste 30 årene. Det er et stjerneeksempel på at norsk industri kan konkurrere på verdensmarkedet hvor kravet til kvalitet, presisjon og innovasjon er høye, sier Erna Solberg.

Skal være best
Under åpningen av teknologisenteret snakket hun mye om hvilken posisjon det er viktig for norsk industri å ta i den omstillingstiden næringslivet er inne i.

– Strategien er at vi i Norge ikke skal være billigst – vi skal være best, slo statsministeren fast.

Erna Solberg fikk en grundig omvisning i KAs senter for testing og utvikling av nye produkter. Og statsministeren hadde følgende hilsen til bedriften:

– Lykke til videre med utvikling av kompetanse og innovasjon, og i arbeidet med å lage enda bedre girkasser, sa hun.

Statsminister Erna Solberg klatret opp i en stor lastebil, og fikk informasjon om hvilke produkter KA leverer til bilindustrien på verdensmarkedet.
Erna Solberg tester lastebil hos Kongsberg Automotive

Omfattende senter
Konsernsjef Henning Jensen i KA fortalte under åpningen at bedriften har fem slike sentre i verden. KA er representert i 18 land, har cirka 10.000 ansatte, en omsetning på om lag én milliard Euro og har sitt hovedkvarter på Kongsberg.

Kongsberg Automotive Technical Center (teknologisenter) som ble åpnet på Kongsberg onsdag er på 5.000 kvadratmeter. Senteret inneholder testlaboratorium, verksted, idélab, samt bil- og lastebilparkering fordelt på to etasjer.

I senteret jobber det 50 ansatte innen FoU og testing, samt at det er 20 testingeniørstillinger på laboratoriet. Teknologisenteret har en viktig rolle å spille fremover som navet i den globale utviklingen av Automated Manual Transmission (AMT)-løsninger for nyttekjøretøy. dette er et vekstområde for selskapet fremover.

Kongsberg Automotive leverer produkter til den globale kjøretøyindustrien. Produktporteføljen består av setekomfortsystemer, gir og girskiftsystemer, fører og bevegelseskontrollsystemer, og væskeoverføringssystemer - alt utviklet for globale kjøretøyprodusenter.