GKN Aerospace kåret til Norges smarteste industribedrift
Skrevet 10.05.16GKN Aerospace er kåret til Norges smarteste industribedrift. De har bevist at norske industribedrifter kan være konkurransedyktige i et internasjonalt marked. Selskapet er en av partnerbedriftene til NCE Systems Engineering. Vi gratulerer!

GKN Aerospace kåret til Norges smarteste industribedrift

Fra venstre: Anne Marit Panengstuen fra Siemens, Finansminister Siv Jensen, Odd Tore Kurverud, GKN Aerospace, Christopher Braathen fra Neuman Aluminium Raufoss Technology og Lars Støbakk Stenerud fra Plasto. Bildelisens: Creative commons

Finansminister Siv Jensen delte ut prisen på Industrikonferansen mandag denne uken. Den årlige kåringen er i regi av Norsk Industri og Siemens.

– GKN Aerospace hevder seg i et tøft internasjonalt marked og viser hvordan bruk av digitalisering og automatisering skaper solide industriarbeidsplasser i Norge. Dette er en forutsetning for fremtidig konkurransekraft, sier administrerende direktør i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen i en pressemelding.

GKN Aerospace var en fornøyd vinner.

– Vi konkurrerer i en internasjonal bransje og dette er en bekreftelse på at det arbeidet og den satsingen vi har gjort i mange år gir resultater, sier Odd Tore Kurverud i GKN Aerospace.

– Vi gratulerer så mye til vinneren, GKN Aerospace, dette er vel fortjent. De kan vise til solid inntjening på ekstremt komplisert produksjon til kanskje verdens mest krevende kundegruppe, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.

Jobber kontinuerlig med forbedringer
GKN har 485 ansatte og holder til i Kongsberg Teknologipark. GKN Aerospace produserer komponenter til jetmotorer til de fleste kommersielle flytypene som er på markedet. Jobber kontinuerlig med forbedringer av kvalitet og effektivitet i sin produksjon. Selskapet leverer blant annet deler til motorene som sitter på de nye Dreamliner-flyene. Her har de klart å nær halvere produksjonstid per del fra 2010 frem til i dag.

GKN Aerospace leverer også motordeler til Boeng 737 og Airbus A320. Gjennom systematiske forbedringer og overvåkning av prosessene er kvalitetskostnadene redusert med nærmere 70 prosent. Digitalisering og automatisering har også gjort det mulig med en stor andel ubemannet produksjon.

Rekorddeltakelse
60 bedrifter har i år kjempet om å bli kåret til Norges smarteste industribedrift. Til slutt stod valget mellom tre finalister som alle har utmerket seg ved effektivisering og digitalisering av produksjonen. Sammen med Plasto og Neuman Aluminium Raufoss Technology stod GKN Aerospace igjen på pallen.

– Felles for finalistene er at de gjennom høy grad av innovasjon og smart teknologibruk hele tiden strekker seg lenger. Her er det mye å lære, sier Håkon Rem, divisjonsdirektør i Siemens.

Les hele pressemeldingen her