Da lærerne dro, tok næringslivet over
Skrevet 09.11.15Lærerne på Jondalen skole skulle på kurs i regi av Kongsbergskolen. Da så en av fedrene sitt snitt til å gi elevene et undervisningsopplegg litt utenom det vanlige.

elever ved efteløt da lærerne dro

Elever fra Efteløt skole rekonstruerte hundehus-prosjektet under Teknologidagene i KRONA. Alle foto: Eva Jeanette Johnsen / NCE SE

Snekker Jan Pedersen i PK Hus er en far som brenner for faget sitt. Og da lærerne dro på kurs, ville han hjelpe elevene med å forstå sammenhengen mellom praktisk kunnskap og teori.

Elevene fikk også på denne måten vært innom to ulike mål fra læreplanen: ” Lære og bruke enkle elektriske verktøy ” i kunst og håndverk samt ” foreta målinger ” fra matematikk.

elevene fulger med

bygger hundehus

Bygde isolerte hundehus
Med utgangspunkt i læreplanen og i samarbeid med næringslivet bygde elevene isolerte hundehus. Prosjektet kalte de ”Da lærerne dro” og er et samarbeid mellom Kongsbergskolen, PK Hus, Fagskolen Tinius Olsen og Carlsen Fritzøe.

I prosjektet Kongsbergskolen samarbeider næringslivet og NCE Systems Engineering med ulike utdanningsaktører i Kongsberg. Prosjektet skal bidra til et systematisk samarbeid fra barnehage til universitet med realfag, teknologi og innovasjon som en rød tråd. Graden av interaksjon mellom næringslivet og skolen øker med utdanningsnivået.

Under næringsseminaret Kongsberg Summit på Teknologidagene ble prosjektet rekonstruert midt i KRONA. Elever fra 7. klasse på Efteløt skole kunne observeres i full sving med hundehusbygging. Selve produktet, hundehuset, ble auksjonert bort under Vrimlemiddagen senere på kvelden.

Wenche Andersen
Prosjektleder for Kongsbergskolen, Wenche Andersen, fortalte hva som skjedde da lærerne dro under Kongsberg Summit.