BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nye bedrifter > Nye bedrifter

Nye bedrifter

Nye bedrifter

NCE Systems Engineering (NCE SE) har som mål å etablere en til to nye lokomotivbedrifter og en underskog av andre nye teknologibedrifter innen 2016. Kongsberg Innovasjon (KI) er en av partnerne i NCE SE og er ansvarlig for delprosjektet ”Nye bedrifter”.

Fra 2013 er Kongsberg Innovasjon inkludert i inkubatorprogrammet til SIVA. Det betyr at selskapet er sikret en grunnfinansiering og styrker muligheten for å løfte de små bedriftene og styrke gründermiljøet. SIVAs nye inkubasjonssatsing sikrer en årlig bevilgning på én million kroner hvert år i ti år fremover.

Sammen har KI og NCE SE mobilisert Kongsbergs teknologibedrifter til å være med i et innovasjonssamarbeid i en åpen innovasjonsarena for å få frem nye, grønne bedrifter. Kongsberg Innovasjon er et av landets bredeste industrielle innovasjonssatsinger som utnytter kompetanse og teknologi på tvers av bransjer. Samarbeidet med de store bedriftene i teknologiindustrien, gir gründerbedriftene større fart ut i markedet og gjør at de blir mer internasjonale.

KI har en spisset satsing for å utvikle og kommersialisere nye virksomheter innen energi og energieffektive systemer. Utviklingen i antall prosjekter har vært positiv, og KI har trukket på spesialkompetanse fra de store teknologibedriftene som har vært svært verdifull i utviklingen av disse oppstarts- bedriftene og -prosjektene.

Les mer om aktuelle prosjekter:
Angle Wind
Electric Mobility Norway
Geokon
Kitemill
Scale Protection

bilde
For mer informasjon om delprosjekt "Nye bedrifter", ta kontakt med prosjektleder Svein-Olav Torø.
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 02.07.13