BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > Masterstudenter jobber med business-case i Kina

Nyheter

Masterstudenter jobber med business-case i Kina

– Bedriftene vi møtte i Shanghai ga oss en forståelse og innsikt som vi aldri kunne oppnådd med noen lærebok, sier student på Høgskolen i Buskerud og Vestfold, André Mydske Thorshaug.

Studenter og lærere ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold og administrerende direktør i case-bedriften Esko-Graphics Kongsberg hadde en svært vellykket tur til Shanghai. De besøkte flere norske bedrifter for å lære om det kinesiske markedet og ble svært godt tatt imot. Foto: Arnt Farbu, HBV.

Sammen med 15 andre Global Business Innovation-studenter, førsteamanuensis Yang Yang Zhao, førstelektor Arnt Farbu og seniorrådgiver Jan Erik Korssjøen på høyskolen har han nylig vært på studietur til Kina. Der ble de tatt imot av en rekke norske bedrifter med tilstedeværelse i Shanghai, for å lære om det kinesiske markedet og om hva som skal til for å lykkes der.

– Global Business Innovation fokuserer på globale forretningsmodeller. Derfor er ambisjonen at noe av undervisningen skal foregå utenfor Norge, helst i land som er i sterk økonomisk utvikling, forklarer Arnt Farbu.

Studentene skal også jobbe med real-life caser og prosjekter, og det gjør de til gangs i dette prosjektet. Årets casebedrift er Esko-Graphics Kongsberg, en av partnerbedriftene i NCE Systems Engineering. Selskapet utvikler, produserer og utfører produktstøtte til numerisk kontrollerte kutte- og skjærebord til emballasje- og skiltindustrien. De har en sterk markedsposisjon i store deler av verden, mens Kina har vært et utfordrende marked så langt.

Samtidig ser de at det starter opp flere lokale leverandører av konkurrerende produkter i Kina, som på sikt kanskje kan bli konkurrenter også i det internasjonale markedet. Markedssituasjonen i Kina og hvordan Esko skal posisjonere seg, er problemstillingen studentene skal jobbe med. Som sluttresultatet skal de utforme en businessmodell for Esko-Graphics’ virksomhet i Kina.

– Dette er en kjempeaktuell problemstilling for oss, sier Emil Skarra, administrerende direktør for Esko-Graphics Kongsberg, som var med til Kina som deltaker. – Opplegget høgskolen hadde lagt opp til med bedriftsbesøk og presentasjoner av aktuelle temaer rundt det å etablere seg i Kina, var utrolig lærerikt. Alle bedriftene stilte med sine lokale toppledere, noe som er veldig imponerende, sier Skarra som opererte både som student og sparringspartner for studentene under besøket.

 


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 14.11.14Fakta innovasjonstilbudet på Høgskolen i Buskerud og Vestfold

  • Går over tre semestre: første semester dekker fagområdet Product Innovation, andre semester Process Innovation og tredje semester Global Business Innovation

  • Tett samarbeid med lokalt næringsliv gjør det mulig for studentene å jobbe med virkelige bedrifter og produkter som har en reell markedsutfordring

  • Virksomhetene studentene besøkte var: Kongsberg Automotive, Kongsberg Maritime, Jotun, Wikborg Rein, Innovasjon Norge og Den norske generalkonsulen i Shanghai