BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > Innblikk i realfagverdenen

Nyheter

Innblikk i realfagverdenen

360 elever fra Kongsbergskolen deltok på Subsea Valley Conference og løste ingeniøroppgaver på Aker Solutions Engineerium. Kongsbergskolen og næringslivet i Kongsberg ville vise barna hvilke opplevelser de kan få i arbeidslivet dersom de satser på realfag.

Wenche Andersen og Kristian Liverød på Aker Solutions Engineerium. Foto Elin Svilaas

Prosjektleder for Kongsbergskolen, Wenche Andersen og Kristian Liverød fra Raumyr skole gjør oppgaver på Aker Solutions Engineerium. Alle foto: Elin Svilaas 

– Dette er kjempefin inspirasjon og introduksjon for elevene i forhold til realfagene, sier prosjektleder for Kongsbergskolen, Wenche Andersen.

Grunnskolens satsing
Subsea Valley Conference ble arrangert for femte gang og fant sted på Telenor Arena. Tema for årets konferanse var: teknologi, kompetanse og konkurransekraft. Konferansen har et eget opplegg for barn og unge for å øke interessen for realfag. Fra Oslo kom det ca 60 skoleelever. Fra Kongsberg kom det 360 flotte ambassadører fra 5.–7. trinn. NCE Systems Engineering hadde utstyrt barna med hvite t-skjorter med Kongsbergskolen-logo på ryggen, noe som gjorde dem godt synlige blant mørke dresser og drakter.

– Det unike i Kongsberg skal være skolenes satsing på realfag i samhandling med næringslivet. En slik konferanse er et flott tiltak som bygger opp under dette, sier Andersen.

Kunnskapsministeren ønsket velkommen og deretter ga Dr. Pascal Lee, styreleder i Mars Institute, en smakebit på hvordan en reise til Mars vil være. Stine Selås fortalte om sin spennende jobb som ingeniør i Statoil.

Pascal Lee_Subsea Valley. Foto Elin Svilaas
– Who wants to go to Mars? spør Dr. Pascal Lee, styreleder for Mars Institute. Lee fortalte om sin spennende jobb som forsker og mulighetene som finnes om barna velger realfag.

Realfag i praksis
– For Kongsbergskolen er det viktig at alle elever skal få lære hvilke muligheter som finnes med innovasjon, realfag og teknologi. Det skal ikke være opp til hver enkelt lærers energi og kunnskapsnivå på dette området, sier Andersen.

For at elevene skulle få litt mer ut av reisen, tok prosjektlederen dem med til det interaktive teknologisenteret, Aker Solutions Engineerium. Her fikk de prøve seg på hva ingeniørarbeid i energisektoren innebærer.

– Det var høy stemning og lærevillige elever som vil ha mer, sier Andersen.

Kongsbergskolen hos Aker Solutions Engineerium. Foto: Elin Svilaas
NCE Systems Engineering hadde utstyrt de 360 flotte ambassadørene fra Kongsbergskolen med hvite t-skjorter med Kongsbergskolen-logo på ryggen.


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 22.04.14Fakta om Subsea Valley:
  • En næringsklynge med bedrifter fra det sentrale Østlandet med teknologisk kompetanse rettet mot olje- og gassmarkedet

  • Skal bygge kompetanse på strategiske områder for å styrke bedriftenes langsiktige konkurranseevne

  • Klyngen er en del av Arenaprogrammet og fokuserer på prosjekter blant annet innenfor områdene kvalitet, HMS og kompetanse

  • Fakta om Kongsbergskolen
  • Et samarbeidsprosjekt på tvers av utdanningsnivåene fra barnehage til høgskole og næringslivet i Teknologibyen Kongsberg

  • Sammen skal de bidra til et nyskapende og helhetlig opplæringstilbud med fokus på realfag, teknologi og innovasjon

  • Styringsgruppa består av: Buskerud fylkeskommune v/Kongsberg videregående skole og Fagskolen Tinius Olsen, Kongsberg kommune, Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), Kongsberg International School, Kongsberg Næringsforum, NCE Systems Engineering og K-tech AS

  • Relaterte nyhetssaker