BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > Signerte gjennombruddskontrakt

Nyheter

Signerte gjennombruddskontrakt

Medlemsbedrift i NCE Systems Engineering, Notodden Technology Group, har inngått en kontrakt med Kongsberg Gruppen om levering av utstyr og deler til minedestrueringssystemet Minesniper.

Notodden Technology Group, Kongsberg Gruppen

NCE Systems Engineering har bidratt i utviklingen av Notodden Technology Group, blant annet gjennom leverandørutviklingsprosjektet. F.v. Geir Steen, Supply Chain Manager, Naval Systems, Kongsberg Defence Systems, Torkil Bjørnson, daglig leder i NCE SE, Helge Trollerud, daglig leder NTG og Truls Moe, prosjektleder leverandørutvikling i NCE SE. Foto: NCE SE/Eli Strindeberg

– Kontrakten viser at NTGs samarbeidsmodell er konkurransedyktig og fremtidsrettet, og at det er en fornuftig måte å møte markedet på. Vi har lagt ned et betydelig arbeid for å posisjonere oss og for å få til denne kontrakten. Dagens signering motiverer til nye oppgaver og til å gå mot nye markeder, sier daglig leder i NTG, Helge Trollerud.

Han sier at det unike med NTG er at alle eierselskapene leverer state-of-the-art produkter som supplerer hverandre. De har jobbet målrettet sammen for å komme høyere opp i verdikjeden til de store industrilokomotivene. Alle selskapene skal levere til denne kontrakten, som er på i underkant av 10 millioner kroner.

Solid stykke arbeid
Geir Steen, Supply Chain Manager i divisjonen Naval Systems i Kongsberg Gruppen, sier at tilbudet NTG leverte var et svært godt stykke arbeid.
– Det er krevende for små og mellomstore bedrifter å posisjonere seg til å konkurrere om oppdrag som dette. Kravene til kvalitet, risikoanalyser, rapportering osv. er høye. NTG vant denne kontrakten i konkurranse med både norske og europeiske leverandører, sier han.

Minesniperen er en undervannsfarkost som destruerer miner på havbunnen. Kongsberg Gruppen vant i 2013 en kontrakt med Forsvaret om levering av et antall slike farkoster til Marinens minefartøy. Minesniperen er et engangsvåpen. Den fjernstyres ned til en sjømine for så å destruere den.

Sikrer arbeidsplasser
NTGs kontrakt er delt inn i fire moduler: elektromekanisk sammenstilling, maskinering, en kabelpakke og overflatebehandling. Det ferdige produktet sammenstilles hos Kongsberg Gruppens avdeling i Stjørdal. Prosjektet starter nå og har en varighet ut 2016. De fire bedriftene i Notodden Technology Group bekrefter at denne kontrakten sikrer eksisterende arbeidsplasser, og sier at det kan bli aktuelt å ansette flere etter hvert.

NTG, Berget og Nopro er alle medlemsbedrifter i NCE Systems Engineering. NCE SE har bidratt med ressurser og ekspertise, blant annet med bidrag fra Innovasjon Norge, for å hjelpe bedriftene med prosesser som setter dem i stand til å konkurrere på dette nivået. 
– Det er svært gledelig at NTG vinner en kontrakt med et industrilokomotiv som Kongsberg Gruppen. Det styrker norsk konkurransekraft og blir en svært viktig referanse for selskapet, sier Torkil Bjørnson, daglig leder i NCE SE.

Notodden Technology Group, Kongsberg Gruppen
Fornøyde aktører med en milepælskontrakt for Notodden Technology Group. F.v. Tore Engmark, Nopro, Hans Terje Sollie, NCT, Geir Steen, Kongsberg Gruppen, Jørn Kaasa, Westcontrol, Helge Trollerud, NTG og Arnfinn Frømyhr, Berget. Foto: NCE SE/Eli Strindeberg


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 10.09.14