BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > Nexans styrker kompetansen innen Systems Engineering

Nyheter

Nexans styrker kompetansen innen Systems Engineering

– Vi ønsker å styrke kompetansen innen Systems Engineering. Vi vil lære mer om metoder og verktøy som kan hjelpe oss i å jobbe systematisk, og sikre at vi forstår kundens krav før engineeringen starter, sier teamleder i Nexans, Anne Sønsterud Jansen.

Nexans

Teamleder i Nexans Anne Sønsterud Jensen. Foto: Nexans

Til høsten sender de to ansatte på ”Fundamentals of Systems Engineering” på Norsk Institutt for Systems Engineering ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Nexans er global leverandør innen kabel og kabelsystemer. De har ofte leveranser hvor både landkabel, sjøkabel, elektrisk- og mekanisk utstyr, samt installasjon inngår.

– Vi jobber med store og komplekse prosjekter med mange grensesnitt. Med styrket kompetanse innen Systems Engineering håper vi å unngå kostnadskrevende designendringer sent i prosjektet, sier Sønsterud Jansen.

Klyngesamarbeid for å styrke konkurransekraften
Klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, ledet av SIVA, Forskningsrådet og Innovasjon Norge, har satt sammen et fokus-team som ser på hva som kan deles på tvers av klyngene. De har laget et prosjekt Global Innovation Winners og her er Systems Engineering ett av to delprosjekter.

– Globale innovasjonsvinnere vil bruke Systems Engineering som verktøy for å styrke konkurransekraften. Derfor ønsker svært mange norske klynger faglig samarbeid med Kongsbergklyngen. Dette viser at kompetanseklyngen har betydning for utvikling i andre næringsmiljø, sier Bjørnson.


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 18.11.15