BildearkivForsideKontaktSitemapEngelskNorsk
NCE-SE.NO > Nyheter > Imponert over helhetstenkningen i Kongsbergindustrien

Nyheter

Imponert over helhetstenkningen i Kongsbergindustrien

Det var fire fornøyde representanter fra Nærings- og handelsdepartementet (NHD) som forlot Kongsberg Teknologipark tirsdag ettermiddag. - Vi er veldig fornøyd med at vi fikk besøke Kongsbergindustrien. Det er imponerende å se hva dere har fått til over tid, og hvor langsiktig dere tenker, sa ekspedisjonssjef Fartein Sætre, leder av administrasjonsavdelingen i NHD.

image

Fra venstre: Torkil Bjørnson, NCE, Fartein Sætre, NHD, Ola Nafstad, NHD, seniorrådgiver Jon Inge Engesmo, handelspolitisk avdeling, Jan Erik Korssjøen, NCE, Reidar Lyse, Volvo Aero Norge og førstekonsulent Anneli Solberg, næringspolitisk avdeling.


- Dere tar ikke bare ansvar for utvikling av teknologiindustrien, dere driver også samfunnsutviklingen i teknologibyen, poengterte Sætre.

At det nettopp var disse fire representantene som kom til Kongsberg tirsdag, var tilfeldig. Tirsdag var 170 av departementets 200 medarbeidere ”ute i landet” for å bli kjent med norsk næringsliv. De var alle fire veldig fornøyde med dagen i Kongsberg som besto av både foredrag fra bedriftene og NCE, bedriftsbesøk og debatt.

-Vi har lært mye og fått mange nyttige innspill fra teknologiindustrien som vi vil ta med oss tilbake til departementet, sier Olav Nafstad, ekspedisjonssjef i forsknings-og innovasjonsavdelingen i NHD. Vi har satt stor pris på å få være tilstede og lytte til de utfordringer og muligheter industrien her på Kongsberg har.

Torkil Bjørnson i NCE SE Systems Engineering, var også fornøyd med dagen.

- Jeg håper og tror vi har gitt dem et nytt og mer nyansert bilde av hva bedriftene i Kongsbergklyngen står for, og hvor viktig det er med langsiktig satsing på industrielle prosesser. Det kan gi langt høyere verdiskaping, påpeker Bjørnsson.

Se http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/nyheter/2010/nhd-ut-i-landet.html?id=613747 for nærmere informasjon om ”NHD ut i landet”.


 Utskriftsvennlig versjon
Skrevet 09.09.10